Lahjoitus Lastenklinikoiden Kummeille

Lahjoitus Lastenklinikoiden Kummeille oli lelukauppa Van Merrynin ensimmäinen hyväntekeväisyyskohde

Lahjoitus Lastenklinikoiden Kummeille

Keskeinen Van Merrynin toimintaa ohjaava arvo on ‘Tee hyvää’

Kaiken, mitä Van Merrynin nimissä teen, pitää johtaa hyvään. Myyn leluja, jotka  ovat turvallisia ja kestäviä, sillä en halua, että maailma (tai yksikään lapsi) hukkuu muovikrääsään. Kirjoitan blogitekstejä, joista uskon olevan hyötyä ja iloa asiakkailleni. Lahjoitan rahaa hyväntekeväisyyteen, vaikka Van Merrynin liikevaihto on vielä pientä, koska haluan tukea tärkeää työtä tekevien organisaatioiden toimintaa.

Hyväntekeväisyydessä keskityn etenkin lasten terveyttä, oikeuksia ja mahdollisuuksia tukeviin kohteisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kun kerran koko Van Merrynin tarkoitus on olla tekemässä lapsuudesta onnellista ja kaunista aikaa, niin tietenkin hyväntekeväisyydessä keskityn lasten asemaan.

Lokakuun puolessa välissä tein ensimmäisen lahjoituksen Van Merryn Oy:n nimissä.

Kohteeksi valikoitui Lastenklinikoiden Kummit Ry. Jos nyt ei juuri mieleesi pälkähdä, että mitä tuo Lastenklinikoiden Kummit Ry tarkalleen tekeekään, niin kerrataanpa lyhyesti: Lastenklinikoiden Kummit Ry tukee Suomen viiden yliopistollisen lastenklinikan tutkimus- ja kehitystyötä, sekä työskentelee parantaakseen potilaiden viihtyvyyttä heidän sairaala-aikanaan. Perustamisensa jälkeen, eli vuodesta 1993 lähtien, Lastenklinikoiden Kummit Ry on lahjoittanut rahaa tarkoituksensa mukaisesti jo noin 30 miljoonan euron arvosta.

Näillä lahjoituksilla lastenklinikoille on pystytty hankkimaan uutta kalustoa ja varmistamaan, että kalusto myös pysyy toimintakuntoisena. Valitettavasti lastenklinikoidenkaan määrärahat eivät muuten riittäisi pitämään yllä sellaista laitekantaa, jolla voitaisiin varmistaa Suomen standardien mukainen korkealuokkaisen hoidon taso. Kiitos näiden lahjoitusten, Suomessa lapsilla on oikeasti mahdollisuus parantua vaikeistakin sairauksista.

Koska etenkin vaikeasti sairaat lapset joutuvat viettämään sairaaloissa pitkiäkin aikoja, on tietenkin viihtyvyydellä tärkeä merkitys lasten hyvinvointiin sairaala-aikana. Vanhemmathan tietenkin panostavat aina lastenhuoneen sisustukseen, leluihin sekä lasten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Mutta kun huono onni kohtaa, ja lapsi joutuukin sairaalaan, on erittäin tärkeää, että myös sairaala olisi lapsen kannalta mahdollisimman viihtyisä paikka. Tilanne kun ahdistaa kaikkia muutenkin. Siksi Lastenklinikoiden Kummit käyttävät lahjoituksia myös erilaisten lelujen, pelien ja muiden viihdykkeiden hankintaan lastensairaaloihin.

Toisin sanoen, Lastenklinikoiden Kummit Ry:n työn ansiosta sairaat lapset saavat parempaa hoitoa, ja ankeasta sairaala-ajasta tulee edes hitusen siedettävämpi. En keksi mitään parempaa kohdetta ensimmäiseksi Van Merrynin lahjoituskohteeksi, ja siksi päädyin tekemään lahjoituksen niin nopeasti kuin vain pystyin yritystoiminnan aloittamisen jälkeen.

Jos haluat olla auttamassa tee sinäkin lahjoitus Lastenklinikoiden kummeille. Helpoiten teet sen vaikka heti osoitteessa kummit.fi.

Van Merryn tulee lahjoittamaan jatkossakin osan liikevaihdostaan lasten asemaa parantaviin hyväntekeväisyyskohteisiin. Seuraavan kohde onkin jo mielessä. Myös sinä voit tietenkin antaa vinkkejä sopivista kohteista kommentoimalla alle!