Huomioi nämä asiat, kun ostat leluja netistä

Lelut netistä helposti - parhaat lahjat lapsille

Huomioi nämä asiat, kun ostat leluja netistä

Lelujen ostaminen netistä on hauskaa puuhaa! Kuinka kiva onkaan selata erilaisia leluja ja kuvitella, miten pienokainen tulekaan ilahtumaan, kun hän lahjapaketin avaa. Kun olet ostamassa leluja verkosta pienille lapsille, kannattaa olla tarkkana, jotta verkkokaupassa asioidessasi ei käy kömmähdyksiä.

Listasimme alle 7 vinkkiä, joilla hankit lelut verkosta helposti, tuot iloa lapsen elämään ja saat lapsen varauksettoman ihailun osaksesi.

 

1. Millaisista leluista ja leikeistä lapsi pitää?

Ehdottomasti tärkein huomioitava seikka leluja verkosta ostaessasi on tuntea lahjan saaja. Millaisista leikeistä lapsi pitää? Millaisilla leluilla hän leikkii? Tämän selvittäminen vaatii tietenkin, että vietät aikaa lapsen kanssa. Jos lapsi on vielä vauvaiässä, voit seurata millaisiin leluihin lapsi kiinnittää huomiota. Seuraa myös sitä, millaisista väreistä lapsi pitää. Suosikkivärien tunteminen auttaa sopivien lelujen valinnassa.

Näitä asioita on suhteellisen helppo selvittää, kun olet ostamassa leluja omalle lapselle. Kun olet hankkimassa leluja lapsille, joiden kanssa et ole jatkuvasti tekemisissä, kannattaa asiaa kysellä vanhemmilta. Tietenkin lasten kanssa on myös mukava viettää aikaa heidän leikkeihinsä osallistumen, jolloin suosikkileikit tulevat tutuksi.

 

2. Varmistu lelun suositusiästä

Lapsen suosiossa olevat leikit ja lelut on nyt tiedossa. On siis aika navigoida lelujen verkkokauppaan. Ennen kuin lisäät ostoskoriin ensimmäisen vastaantulevan vihreän auton, kun sellaisista se pienokainen tuntui tykkäävän, niin kiinnitä huomiota lelun tuotetietoihin. Etenkin suositusikä kannattaa tarkistaa.

Lelun suositusikä kertoo ennen kaikkea sen, minkä ikäisille lapsille lelu on turvallinen. Alle kolmevuotiaille ei pidä antaa leluja, jotka eivät alle kolmevuotiaille sovellu. Niissä usein on riskinä, että pieniä osia irtoaa ja aiheuttaa vaaraa.

Toisekseen suositusikä kertoo, minkä ikäiset lapset lelulla osaavat tarkoituksenmukaisesti leikkiä ja minkäikäisille lapsille lelu tarjoaa vielä tarpeeksi haastetta. Jos lelu on suositeltu 12 kuukauden ikäisille lapsille ja sitä vanhemmille, ei sitä kannata enää nelivuotiaalle ostaa. Samaten puolitoistavuotiaille lapsille tarkoitetut lelut eivät täysin vielä aukea alle vuoden ikäisille.

Jos suositusikä ei osu heti silmään lelun tiedoissa, kannattaa tutkia, josko lelun sivulta löytyisi linkki tarkempiin tietoihin. Van Merryn -leluverkkokaupassa tarkemmat tuotetiedot löytyvät jokaisen lelun sivulta omalta välilehdeltään.

 

3. Panosta laatuun

Laadukas pehmolelu kestää lapsen leikeissä vuosia!

Laadukas pehmolelu kestää lapsen leikeissä vuosia!

Lelulahjamme tavoitteena on tuoda lapselle mahdollisimman paljon iloa, eikö vain? Voimme siis päätellä, että mitä pidempään lapsi lelulla leikkii, sitä suuremmaksi koetun ilon määrä muodostuu. Joten onnistuaksemme maksimoimaan ilo, meidän täytyy ostaa mahdollisimman pitkäikäisiä leluja. Lelutiedettä, sano!

Lelun pitkäikäisyys ja laatu kulkevat usein käsi kädessä. Mitä laadukkaammista materiaaleista lelut on valmistettu ja mitä enemmän käsityötä niiden valmistusprosessissa on, sen pidempään ne yleensä kestävät. Tämä yleensä tarkoittaa korkeampaa hintaa.

Kun olet ostamassa leluja netistä tärkeälle läheiselle lapselle, ei kannata pihtailla. Halpa romu ei leikeissä kestä, se ei ole turvallista, eikä se lopulta tuota lapselle lähellekään yhtä paljon iloa, kuin vaikkapa vuosia kestävät rakennuspalikat tai aito teddykarhu.

 4. Tarkista toimitusaika

Lelujen ostaminen verkosta on miellyttävä tapa hankkia lahjat lähipiirin lapsille. Ei tarvitse lähteä kiertämään lelukauppoihin, mikä voi olla aikuiselle koettelemus. Kotisohvalta käsin pääsee selaamaan hienoa valikoimaa mitä parhaimpia leluja!

Verkosta ostamiseen liittyy kuitenkin pari mutkaa, jotka kannattaa ostoksia tehdessä tarkistaa: toimitusaika ja toimituskulut. Nämä nimittäin vaihtelevat verkkokauppojen välillä. Joissain kaupoissa toimitusajat saattavat vaihdella jopa tuotteiden välillä. Tarkkana kannattaa siis olla.

Toimitusaika kannattaa tarkistaa varsinkin, jos lelun täytyy ehdottomasti olla perillä ennen tiettyä päivää. Van Merrynillä toimitusaika on 3-5 päivää, riippuen siitä, missä vaiheessa päivää tilauksen tekee. Aamulla tehdyt tilaukset ehtivät vielä saman päivän keräykseen, jolloin lähetys lähtee aikaisemmin ja saattaa saapua nopeamminkin. Verrattuna ulkomaisiin verkkokauppoihin tämä on todella nopea toimitus.

Jos siis lapsen synttärit ovat huomenna, joudut valitettavasti kävelylle lelukauppaan.

 

5. Hyödynnä ilmainen toimitus

Toinen verkkokaupan ominaispiirre ovat toimituskulut. Usein lelun hintaan lisätään toimituskulut, mikä saattaa nostaa hintaa jonkin verran. Huojentavaa kuitenkin on, että usein verkkokaupat tarjoavat ilmaisen toimituksen tilauksille, jotka ylittävät tietyn euromääräisen rajan. Van Merrynillä tuo raja on 70 €.

Kannattaakin tehdä siis hieman isompia tilauksia kerralla ja ostaa lahjat useammalle lapselle. Etenkin joulun alla tämä kannattaa. Kun hankit laadukkaita leluja, tulee tuo 70 € nopeasti täyteen.

 

6. Suosi kotimaista lelujen verkkokauppaa

Ostaessasi leluja verkosta, kannattaa suosia kotimaisia toimijoita. Tietenkin suuri syy on ihan vain yleinen yhteiskunnallinen valveutuneisuus, kun kotimaisen kulutuksen myötä luomme hyvinvointia… mutta on kotimaisen lelujen verkkokaupan suosimisessa vähemmänkin pyyteettömiä etuja.

Ensinnäkin yllämainitut toimitusajat ja -kulut ovat yleensä edullisemmat kuin ulkomaisilla toimijoilla. Toisekseen, saat yhteyden yrittäjään ulkomaista verkkokauppaa helpommin, jos ongelmia ilmenee. Kolmanneksi, EU-lainsäädäntö sitoo suomalaista toimijaa, mikä omalta osaltaan parantaa lelujen turvallisuutta.

Varsinkin Van Merryn suhtautuu äärimmäisen vakavasti lelujen turvallisuuteen.

 

7. Varaudu pettymään…

Huolellisinkaan valmistautuminen ei välttämättä johda toivottuun lopputulokseen. Lapset ovat varsin rehellinen yleisö, joten edes suurella rakkaudella valitut lelulahjat eivät välttämättä suuria tunteita heissä herätä.

Jos siis lahjaksi antamasi lelu päätyy hyllynkoristeeksi, niin älä ota sitä turhan raskaasti. Lapsen mielenliikkeitä on vaikea ennustaa. Ja jos lelu tosiaan päätyy vain hyllyyn, niin kannattaa ainakin varmistaa, että se on hyvännäköinen!

 

Yhteenveto

Kun ostat leluja netistä, on huolellinen valmistautuminen kaiken a ja o. Hanki tietoja siitä, mistä lapsi tykkää ja millaisia leikkejä hän leikkii. Lelujen verkkokauppaan kannattaa suunnata hyvissä ajoin ennen lahjan antopäivää, sillä verkkokauppaan liittyy aina toimitusaika. On myös hyvä hyödyntää monien verkkokauppojen tarjoamat ilmaiset toimitukset tietyn euromäärän ylittäville tilauksille.

Varaudu myös siihen, että lelulahja ei suuria riemunkiljahduksia aiheuta. Pienet lapset eivät vielä osaa olla kohteliaan epärehellisiä meidän aikuisten tavoin ja lelu saattaa unohtua nopeasti. Silloin ei auta muu kuin viettää lapsen kanssa enemmän aikaa, jotta seuraava lahja osuu paremmin kohdalleen.